Aftenen før lavede vi en sirup på sukker, vand, citrongræs, gun powder te, ingefær, galangarod og lime.

Dårligt billede. Men det er 3 kilo andebryst som er blevet brunet og ovnstegt i 30 minutter kun krydret med salt og peber. Anden blev brugt i misosuppen og i de friske forårsruller.

Der var blevet købt stort ind.

Mere indkøb.

Vi havde købt 15 kilo sushiris. Lidt i overkanten viste det sig. Plus det tog en evighed at skylle risene.

Skyllede ris.

Prepping. Agurk.

Snackpause. Og her en lidt underlig ting. Økologisk snackpølse fra Hanegal. Den var god.

Frisk koriander til de friske forårsruller.

Masser af avocado til både sushi, salat og til forårsruller.

Purløg!

Den første rulle testes af kokkene med et lille vodka/chili-shot. Flot!

Bordet gøres klar til friske forårsruller. Bønnespirer, koriander, and, rejer og hakket romainesalat.

Et kæmpe stykke tun steges lynhurtigt. Det blev brugt i en kæmpe portion salat.

Dette er desværre det sidste billede jeg har fra forberedelserne. Det blev helt enkelt for travlt til at tage billeder. Men trods stress og dårlig planlægning lykkedes alt til sidst, takket være hjælpen fra Cecilie Jørck, Anne Au Chocolat, Mads Cramer, Thomas Lillevang, Kasper Elbæk og Martin Meyer.

Billeder fra selve serveringen af denne mad i forbindelse med vores støttearrangement for ofrene for katastroferne i Japan kommer muligvis op senere.

Ellers er det muligt at finde mere information på: http://hjaelpjapan.nu/om