Tør fransk hvidvin købt i Irma. Den søde Irmamand gave gode vintilbud, så tak for det.

Danske blåmuslinger fra Limfjorden købt i Irma på tilbud. 1,5 kilo for 30 kroner! Muslingerne renses og testes med bankemetoden.

Opskriften på Isabels fantastiske blåmuslinger dampet i hvidvin:

– 1/2 liter tør hvidvin.
– 1 chili.
– 1 bundt bredbladet persille, hakket med stængler.
– 2 gulerødder, hakket fint.
– 2 små løg.
– 3 fed hvidløg.
– 1 rødløg.
– 1 bundt timian.
– 2 dl. fløde.
– rigeligt med smør (ca. 50 gram).
– salt, peber, eddike og lidt sukker.

Alle grøntsagerne sauteres med smørret i en stor gryde til løgene er klare, dernæst hældes vin og fløde ved, og der smages til med sukker, peber og salt. Bare husk at smagen skal være kraftig (næsten for meget) inden muslingerne kommer i, og damper under låg i 10-15 minutter.

Kartofler skåret til pommes frites bages i ovnen ved høj varme med rosmarin, salt og olivenolie.

De flotte farver ses tydeligt når der sauteres.

Så kan man jo altid åbne en flaske vin mere fra Irma og drikke den til maden. Her en italiensk hvidvin, der var langt friskere i smagen end den franske der blev brugt i maden.

Isabel nyder det endelige resultat med hakket persille over.

Til pommes fritterne havde Isabel lavet remouladesauce, som er Irmas remoulade rørt op med creme fraiche samt salt og peber. Mega lækkert tilbehør som mindede mig meget om både Isted Grill og det geniale ved dyppelse. Vi fik desuden friskbagt brød til, som passende kunne dyppes i saucen fra muslingerne. Meget meget lækker aftensmad!

Bedømmelse: 9.2/10.