Dette er en blanding af ting jeg ved fungerer sammen, og hvad der lige var på tilbud i Føtex. Mere om det senere.

Først et pakke champignon, som hakkes groft.

En pakke bacon skæres i mellem store stykker.

Et halvt hoved spidskål skæres i fine strimler.

Et løg hakkes rimeligt fint.

Løg og bacon steges på panden. Tilsæt svampene og en klump smør når løgene er blevet klare og baconen stegt tilpas længe.

Husk rødvin og at dit smør skal være økologisk!

Tilsæt også gerne lidt citron i panden.

Panden tømmes over i et fad og kålen steges i det restende fedt, gerne med ekstra smør!

Når kålen er mør krydres med salt og peber og lidt eddike. Derefter blandes bacon, svampe og løgblandingen i, og der slukkes for varmen.

Jeg havde købt to skinkeschnitzler i Føtex for sølle 15 kroner i troen af, at prisen var lav pga. udløbsdatoen. Men det skulle vise sig at være fordi de var meget ringe. Tøre og hårde…

Den færdige kålblanding røres op med lidt pasta og drysses med flotte mængder parmesan. Her er kødet serveret til, men vi kunnet lige så godt have droppet det, så ringe var det. Næste gang vil jeg nok tilføre retten noget grønt. Måske lidt persille. Har desuden fået at vide at kommen er godt til spidskål. Så det må også prøves.

Men retten var altså ret vellykket, hvis man ser bort fra kødet.

Bedømmelse: 8.3/10.