Tirsdag morgen startede på Anna Blume på Kollwitzstraße i Prenzlauer Berg. Et sted som nu åbenbart er meget populært, og hvor ventetiden kan være lang, for at få et bord. Især i weekenderne. Men vi var heldige og skulle ikke vente.

Jeg har tidligere ledt efter et godt sted at spise brunch i Berlin, uden det helt store held. Det ser dig ud til at være vendt nu med Anna Blume. Som har en søsterbutik der sælger blomster som nabo.

Isabel og jeg bestilte stedets specialitet – en opsats med morgenmad. Denne enorme opsats for to personer kostede latterlige 17,50 Euro…I København havde 135 kroner per person været billigt, men her i Berlin var det altså den samlede pris. Derudover fik vi to kopper kaffe hver og et stort glas friskpresset appelsinjuice til deling.

Opsatsens top – frugt.

Midterste lag – grøntsager, kvark med urter, mozzarella, stegte svampe og andet godt.

Nederste lag i opsatsen – ost, kødpålæg, smør og røræg med urter.

Det hele var meget lækkert og fint opdelt ift. mængder osv. Kaffen var god ligesom juicen. Klart et sted der kan anbefales, hvis man er til morgenmad. Stedet har også sin egen kagebutik, og derfor også et meget stort udvalg af store tyske kager.

Efter den store brunch var der kun plads til en lille frokost i form af to gange Curry Wurst fra den økologiske Curry-bod ved KaDeWe. Et sted jeg ikke havde prøvet før. Vi fik en med mayo og en med ketchup. Et perfekt mellemmåltid. Næste gang bliver det på Curry Mitte!!!

Eftermiddagskaffe på Oliv på Müntzstraße. Et sted som emmer af Mitte Cool…Vi fik kaffe og et stykke blommetærte og en italiensk nougat-kage.

Hvis du besøger dette sted er du næsten garanteret mennesker der går i sort, taler amerikansk og som gør alt for at ligne at de IKKE er turister i Berlin.

Aftenens sidste måltid blev spist på en anden gammel Berlinfavorit – TransitTransit. Her bestilles maden fra en liste over en masse små retter, alle til 3 € stykket. En perfekt restaurant til delemiddage.

Drink, øl og vand.

Alle retterne har underlige navne. Fx hedder disse meget lækre friske forårsruller Almost Nude.

Her en stærk salat med blæksprutte.

Flæskesteg i grøn karrysauce – det lyder måske underligt, men det smager rigtig godt. Og stærkt.

And i rulle med agurk og en blommesauce.

Det er et festmåltid med alle de små serveringer man kan dele.

Isabel er tilfreds med aftenens måltid.

Gute Nacht! Bis Morgens.

Reklamer