Foto1

En anden fast tradition på turen til Bornholm er blevet en årlig grillmiddag i et sommerhus hos Benjamin, Brit, Peter og Solvej. Og det er absolut et gastronomisk højdepunkt.

L1080010

Bordet var dækket udenfor, som det sig hør og bør til et rigtigt grillarrangement.

L1080005

På grillen lå der lækkert svinekød og bød sig til.

L1080008

Der var grillede spæde grøntsager. Gulerod og squash.

L1080013

Friskbagt brød af den flotte slags.

L1080011

Ja, flot så det ud i al sin vælde.

L1080014

En sommersalat med mandler, ribs, ærter, æbler og squash.

L1080016

Der var sågar en meget lækker tomatsalat.

L1080017

Som en lille starter var der carpaccio af friskfanget torskefilet indkøbt i Svaneke havn med en marinade, purløg og ristede hvidløg.

L1080020

Benjamin forbereder starteren med rolig hånd.

L1080022

Flot så det ud, men det smagte endnu bedre!

L1080023

Til lejligheden havde jeg fundet denne cider i Netto for 30 kroner. Den smagte godt og holdt en alkoholprocent på 4,8 pct. Det er ellers ikke let at finde god billig cider i Danmark, som ikke er elendige pseudo-produkter som Somersby osv. Den smagte af hyldeblomst, uden at denne smag blev overdøvende og den gjorde sig i det hele taget godt til en grillmiddag.

L1080024

Sådan skal en grilltallerken se ud: rodet, men fyldt med lækre ting.

L1080030

Og til dessert…en kæmpe farvelade af en frugtkage, som kunne imponere den frugtforskrækkede madblogger. Alle rundt om bordet var meget tilfredse med denne afslutning.

L1080031

Ikke mindst fordi der fulgte flydende chokoladesauce med! Og så var alle glade, mætte og lettere berusede.

Tak for mad og for en rigtig god aften – Benjamin, Brit, Peter og Solvej.